Glycyrrhetinic Acid

Best

Antioxidant

Glycyrrhetinic Acid omedelbart

  • Main ingredient found in licorice
  • Potent antioxidant properties
  • Helps fight UVB-induced skin aging
  • Exerts soothing effects on skin
  • Helps minimize uneven skin tone

Glycyrrhetinic Acid beskrivning

One of the components of licorice root extract that’s believed to give this plant its ability to help calm skin and minimise signs of sensitisation. This component of licorice root also functions as an antioxidant and may play a role in brightening and improving the look of an uneven skin tone.

Glycyrrhetinic Acid referenser

  • ScienceDirect.com, Website, Accessed August 2024
  • Biological Chemistry, April 2024, pages 407-415
  • Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters, November 2022, ePublication
  • Mediators of Inflammation, January 2021, pages 1-17
  • International Journal of Cosmetic Science, August 2019, pages 325-331
  • International Journal of Toxicology, March 2007, pages 79-112

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Best

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Good

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Average

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Bad

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Worst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

We have not yet rated this ingredient because we have not had a chance to review the research on it.